Det gamla spannmålsmagasinet från Herrborums gods, Sankt Anna, har plockats ner i över 600 delar och fått nytt liv i Uvmarö Hamn. Alldeles intill vattnet fyller vi det nu bit för bit med ett nytt innehåll. Här finner du bland annat gårdsbutik med produkter från Missjö gård såsom lammkött, nötkött, skinn och garn. Vi har också café med hembakade kakor, bröd och glass. Välkommen att sitta ned och njuta en stund. Här finner du ro för själen och något gott för magen!

 
4N5A5852.jpg

Ekologiskt naturbeteskött
från Missjö Gård

På Missjö gård har vi gotlandsfår ,  highland cattle och dexterkor. Detta är raser som passar bra som betesdjur på öarna och ger ett välsmakande naturbeteskött. Våra djur betar under sommaren cirka 40 öar i Sankt Anna skärgård. Vi flyttar dem med egen färja och pråm, speciellt fåren är mycket vana vid att flyttas och kommer när de hör färjan. På vintern är de alla på hemön Missjö. Vi har ekologisk certifiering.

När det är dags för slakt så kör vi våra djur till ett litet slakteri på Vikbolandet. Köttet styckas och vacuumpackas och finns sedan att köpa i Magasinet. Vi serverar också rätter baserade på våra råvaror från djurhållningen.


4N5A0179.jpg
 

Fårskinn och koskinn

Söker du ljuvligt mjuka skinn av lamm och får eller ett stort glänsande koskinn att kanske använda som matta? I Magasinet finner du ett stort urval av våra lockiga fårskinn från Missjö Gård. De finns i alla nyanser från ljusaste ljusgrått till svart. Här finns också sydda ting av fårskinn.  Alla fårskinn och även skinnen från våra dexterkor bereds på Tranås skinnberederi. 

 

4N5A9923.jpg

ULLgarn från missjö

 

Längtar du efter att krypa in i en mjuk stickad tröja eller svepa en varm sjal runt dig? Vi har garnet som du behöver! Gotlandsfårens lamm är svarta när de föds, men de blir med tiden grå i alla nyanser från det allra ljusaste till svart ull. Den ull som klipps på hösten sorterar vi noga och den spinns sedan till mjukt och silkigt garn på Båvens spinnhus i Sparreholm. Den ull som inte blir till garn säljs vidare och blir så småningom mjuka filtar.
 

 

 

ullPlädar från Toarp

Vi älskar dessa varma uppfiltar från Toarps Säteri. De är gjorda av det finaste garnet och finns i flera varma gråvita färgkombinationer. En riktig skärgårdsfilt att krypa in under då det stormar om hösten.

 

4N5A8334.jpg